Paardrijlessen

Paardrijlessen

RIJSCHOOL

Manege Kennemergaarde heeft zich ontwikkeld tot een kwaliteitsrijschool  met het accent  op de dressuur, maar ook aan het springen, carrousel rijden, buitenritten en theorie wordt de nodige aandacht besteed. Het management met ruim 30 jaar ervaring stelt veiligheid, deskundigheid  en een prettige sfeer voorop.

DE RIJLESSEN

De rijlessen worden gegeven door gediplomeerde en ervaren instructeurs, die allen zullen proberen u zo prettig en verantwoord mogelijk te leren rijden.
De lessen worden ingedeeld op niveau en leeftijd. Van beginnende ruiter tot gevorderd.
Het maximum aantal ruiters in een les is 12.Bij een beginnerles is dit 10. De beginnende ruiter rijdt ongeveer 4 privé-lessen van een half uur alvorens hij/zij in een  groepsles voor beginnende ruiters toegelaten  wordt . Ruiters die vroeger al gereden hebben , rijden eerst een niveau bepalingsles, in overleg met de instructeur wordt de definitieve groepsles  bepaald.
Voor de ruitertjes tot 12 jaar bestaan er zgn. 3-kwartierslessen omdat het vaak voor de kleintjes best moeilijk is 1 uur geconcentreerd te blijven. Overigens is de minimumleeftijd bij ons 8 jaar,wel hebben we voor de 6/7 jarigen stap/draf lessen van een half uur één maal per veertien dagen,  de maximumleeftijd ?. Eigenlijk is die er niet.
Wel is er een maximumgewicht. Bij ruiters zwaarder dan 90 kg ligt de grens, meer willen we onze  paarden niet belasten. Tijdens de lessen  en het vrij-rijden dienen mobiele telefoons uitgeschakeld te worden, de mobieltjes kunnen in bewaring gegeven  worden in de foyer.

Springlessen

Op zondagmiddag 1 maal in de maand worden er van 14.00 tot 16.00 uur 2 springlessen gegeven. Als je niveau van rijden licht gevorderd tot gevorderd is kun je hiervoor inschrijven (overleg met je instructeur). De springlessen worden ook weer ingedeeld op niveau en de donderdag ervoor kun je bellen hoe laat je bent ingedeeld. De animo is groot voor deze lessen en eenmaal aangemeld kun je dan ook niet meer afmelden: de les wordt dan berekend. Inschrijven maximaal 1 maand van te voren. Als je regelmatig aan deze lessen of springcursus mee hebt gedaan kun je ook met springwedstrijden meedoen.

Op woensdagavond om 22.00 uur hebben wij een vaste springles.
Op donderdagavond om 20.00 uur hebben wij ook een vaste springles voor de jeugd.

Om in een springles te mogen rijden dien je tevens één maal in de week dressuurles te rijden.

Carrousel rijden senioren

Een maal in de maand op zondagmiddag hebben wij carrousel rijden.

Dit zijn vaste groepen die een maal per maand met elkaar oefenen. Als je hiervoor ingeschreven staat ben je er dus ook iedere maand. De figuren zijn ingewikkeld en kunnen ook alleen geoefend worden als iedereen er is. In deze lessen wordt toegewerkt naar een demonstratie tijdens onze manege show, meestal eind juni. Ook worden er uitwisseling carrouselwedstrijden georganiseerd met andere maneges.

Buitenritten

De buitenritten vanaf onze manege gaan naar de Kennemerduinen en duren ongeveer 2 uur. Uitsluitend voor gevorderde ruiters. Er wordt in een groep van 10 deelnemers onder begeleiding gereden. Hier wordt ook gegaloppeerd en dat kan best hard gaan. Je gaat daarbij heuvel op, heuvel af, bochtje naar rechts, bochtje naar links oeps bukken voor een laag hangende tak. Kortom je moet lekker kunnen rijden.

Ook worden er ritten van 1,5 uur gereden. Deze ritten gaan ook naar het duin en hierin wordt alleen gestapt en gedraafd en is de groep niet groter dan 5 deelnemers. Dit is vooral om het buitenrijden te leren.

Ook worden er soms ritten van 3 uur gereden. Dit is wel een groot rondje door het kennemerduin maar gaat het veel rustiger. Voor wie het allemaal niet zo " wild " hoeft en lekker van de natuur wil genieten. Ook deze groep zijn niet groter dan 5 deelnemers.

Voor alle ritten geldt: alleen beschikbaar voor vaste klanten met een leskaart.