Paardrijlessen

Paardrijlessen

RIJSCHOOL

Manege Kennemergaarde heeft zich ontwikkeld tot een kwaliteitsrijschool  met het accent  op de dressuur, maar ook aan het springen, carrousel rijden, buitenritten en theorie wordt de nodige aandacht besteed. Het management met ruim 30 jaar ervaring stelt veiligheid, deskundigheid  en een prettige sfeer voorop.

DE RIJLESSEN

De rijlessen worden gegeven door gediplomeerde en ervaren instructeurs, die allen zullen proberen u zo prettig en verantwoord mogelijk te leren rijden.
De lessen worden ingedeeld op niveau en leeftijd. Van beginnende ruiter tot gevorderd.
Het maximum aantal ruiters in een les is 12.Bij een beginnerles is dit 10. De beginnende ruiter rijdt ongeveer 4 privé-lessen van een half uur alvorens hij/zij in een  groepsles voor beginnende ruiters toegelaten  wordt . Ruiters die vroeger al gereden hebben , rijden eerst een niveau bepalingsles, in overleg met de instructeur wordt de definitieve groepsles  bepaald.
Voor de ruitertjes tot 12 jaar bestaan er zgn. 3-kwartierslessen omdat het vaak voor de kleintjes best moeilijk is 1 uur geconcentreerd te blijven. Overigens is de minimumleeftijd bij ons 8 jaar,wel hebben we voor de 6/7 jarigen stap/draf lessen van een half uur één maal per veertien dagen,  de maximumleeftijd ?. Eigenlijk is die er niet.
Wel is er een maximumgewicht. Bij ruiters zwaarder dan 100 kg ligt de grens, meer willen we onze  paarden niet belasten. Tijdens de lessen  en het vrij-rijden dienen mobiele telefoons uitgeschakeld te worden, de mobieltjes kunnen in bewaring gegeven  worden in de foyer.

Springlessen

Op zondagmiddag 1 maal in de maand worden er van 14.00 tot 16.00 uur 2 springlessen gegeven. Als je niveau van rijden licht gevorderd tot gevorderd is kun je hiervoor inschrijven (overleg met je instructeur). De springlessen worden ook weer ingedeeld op niveau en de donderdag ervoor kun je bellen hoe laat je bent ingedeeld. De animo is groot voor deze lessen en eenmaal aangemeld kun je dan ook niet meer afmelden: de les wordt dan berekend. Inschrijven maximaal 1 maand van te voren. Kosten 1 knip van de kaart. Als je regelmatig aan deze lessen of springcursus mee hebt gedaan kun je ook met springwedstrijden meedoen. Op maandagavond hebben wij een cavaletti/springles om 10.00 uur.

Op woensdagavond om 22.00 uur hebben wij een vast springles waar je ook incidenteel voor in kunt schrijven. Om in een springles te mogen rijden dien je tevens één maal in de week dressuurles te rijden.

Carrousel rijden senioren

Een maal in de maand op zondagmiddag hebben wij carrousel rijden.

Dit zijn vaste groepen die een maal per maand met elkaar oefenen. Als je hiervoor ingeschreven staat ben je er dus ook iedere maand. De figuren zijn ingewikkeld en kunnen ook alleen geoefend worden als iedereen er is. In deze lessen wordt toegewerkt naar een demonstratie tijdens onze manege show, meestal eind juni. Ook worden er uitwisseling carrouselwedstrijden georganiseerd met andere maneges.

Buitenritten

De buitenritten vanaf onze manege gaan naar de Kennemerduinen en duren ongeveer 2,5 uur. Uitsluitend voor gevorderde ruiters. Er wordt in een groep van 10 deelnemers onder begeleiding gereden. Hier wordt ook gegaloppeerd en dat kan best hard gaan. Je gaat daarbij heuvel op, heuvel af, bochtje naar rechts, bochtje naar links oeps bukken voor een laag hangende tak. Kortom je moet lekker kunnen rijden. Deze ritten kosten 2 knippen van een 60 minuten leskaart.

Soms worden er ook ritten van 1,5 uur gereden. Deze ritten gaan ook naar het duin en hierin wordt alleen gestapt en gedraafd en is de groep niet groter dan 5 deelnemers. Dit is vooral om het buitenrijden te leren. Deze kost 1,5 maal het tarief van een les.

Ook worden er soms ritten van 3 uur gereden. Dit is wel een groot rondje door het kennemerduin maar gaat het veel rustiger. Voor wie het allemaal niet zo " wild " hoeft en lekker van de natuur wil genieten. Ook deze groep zijn niet groter dan 5 deelnemers. Kosten 3 knippen van een 60 minuten leskaart.

Twee maal per jaar wordt er ook naar het strand gereden. Hiervoor heb je geregeld de 2,5 uur’s ritten mee gereden en wordt voor deelname geloot. De inschrijving is altijd groter dan het aantal paarden wat mee kan. Op nieuwjaarsdag is er een rit van 10.00 tot 13.00 uur en op Hemelvaartsdag op donderdag voor de senioren en op vrijdag voor de junioren. De ritten zijn van 06.00 uur tot 09.00 uur. De kosten zijn 3 knippen van een 60 minuten leskaart.

Voor alle ritten geldt: maximaal 1 maand van te voren opgeven en in overleg met je instructeur.

LES AFZEGGINGEN

Een les kan 24 uur van te voren worden afgemeld. Een les die later dan 24 uur van te voren wordt afgemeld is een zogenaamde TA' tje (een te laat afgezegde les). Een TA' tje kan worden ingehaald in een andere les van het zelfde niveau. Is hier een afspraak voor gemaakt kan deze niet meer worden afgezegd, gebeurt dit wel dan is dit een VI' tje (een vervallen inhaalles). Als je opgeeft voor een inhaalles en je staat reserve, moet je daar op de dag zelf even over bellen of je mee kunt rijden. Als er plaats is wordt je ook verwacht en wordt er een paard voor je gereserveerd. Lesafzeggingen kunnen per mail naar lesafzeggen@kennemergaarde.nl of door de weeks maandag van 14.00  tot 24.00 uur,dinsdag van 10.00 tot 12.30 en van 15.30 tot 24.00 uur, woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 24.00 uur,  zaterdag en zondag van 8.30 tot 18.00 uur. Een leskaart is 12 weken geldig. Buitenritten en en springlessen op zondag kunnen niet worden afgezegd.