Paarden

De Paarden

PENSIONPAARDEN

De pensionpaarden hebben een en apart stalpad, op dit pad  heeft de helft van de boxen een buitenluik  Deze  boxen zijn erg geliefd, hiervoor  kunt u uw paard  op de wachtlijst laten zetten. Het verzorgen, poetsen, opzadelen, rijden, longeren enz. wordt door de eigenaar zelf gedaan.Voor de pensionpaarden is er een aparte zadelkamer. Ook voor de pensionpaarden is er de mogelijkheid voor weidegang tijdens de zomer maanden. Wij beschikken over een solarium voor de paarden en twee spuitplaatsen.

Er wordt drie maal per dag ruwvoer en drie maal per dag krachtvoer gegeven.

De binnen rijbaan is op vaste tijden gereserveerd voor de pensionruiters. Van de overige rijbanen kan veelal onbeperkt gebruik worden gemaakt. Voor vragen over verzorging en andere zaken kunt u bij het instructie team terecht.

MANEGE PAARDEN & PONYS  

Onze paarden (20) en pony’s (16) worden geselecteerd op betrouwbaarheid en bruikbaarheid. Voor onze beginnende ruiters hebben wij een aantal zeer betrouwbare paarden en pony’s, maar ook voor de gevorderde ruiters hebben wij  paarden die op ieder niveau voor een uitdaging zorgen, met altijd als prioriteit betrouwbaarheid.

Onze lespaarden staan bij elkaar gehuisvest in de paardenstal. Elk paard in zijn eigen ruime box met verse strobedding.

Een aantal pony's staan met elkaar in een grote stal, de overige staan in een ruime box met veel contact met hun buurtjes.
De ponystal grenst aan de binnenmanege, wat  met de jeugd wel zo veilig is. De paarden krijgen bij ons 3x op een dag krachtvoer, biks en haver en 3x op een dag kuilgras. Het kuilgras vinden de paarden heerlijk en het kan zijn dat zij het appeltje dat u aanbiedt even in de wacht zetten.

Iedere dag komen al onze paarden en pony's buiten om met elkaar te spelen.
In de zomermaanden geniet zij heerlijk van weidegang.

Iedere ochtend worden de boxen opgestrooid en  worden de rijbanen gesleept. Daarna wordt het terrein schoongemaakt.

Eenmaal in de week worden de boxen helemaal leeg gehaald ,eenmaal per jaar  worden de boxen met de hogedrukreiniger gereinigd.

Het harnachement (zadel en hoofdstel) wordt wekelijks gereinigd en nagekeken op slijtage. Er is een  aparte zadelkamer voor de manege pony’s , en een aparte zadelkamer voor de manege  paarden.

WELZIJN

Al onze paarden en pony's hebben dus iedere dag vrije beweging en sociaal contact met hun soortgenoten.
Ieder jaar gaan zij naar de tandarts, de hoefsmid komt om de week op stal om de paarden en pony's correct op hun voeten te houden.
Ook komt er geregeld een zadelpasser om te checken of de zadels nog correct liggen en indien nodig te verbeteren.
Los van al deze professionele ondersteuning worden de paarden en pony's lekker gepoetst en vertroeteld door onze stalmedewerkers en lesklanten.
U begijpt; onze paarden hebben het erg goed, het zijn immers onze zeer gewaardeerde medewerkers.