Huisregels

Veiligheid en Huisregels op Manege Kennemergaarde

Bij het omgaan met paarden en pony's let je altijd goed op de reactie van het dier, ongelukjes als trappen en bijten zijn zo te voorkomen. Als je in de buurt van een paard of pony komt, laat dan door middel van je stem weten dat je er aan komt, zodat het dier niet van je schrikt.

Uitsluitend na toestemming van de staldienst mag je een paard of pony poetsen. Niet alle paarden kunnen in de box gepoetst worden, sommige moeten in het gangpad gepoetst worden, overleg dit even met de staldienst. Indien een paard of pony in het gangpad gepoetst wordt, zet je hem met een passend halster vast tussen twee stalkettingen, aan de paniekhaken. Bij het uitkrabben van hoeven sta je altijd naast het paard. Zorg dat je poetsspullen niet in de weg staan.

Als je een paard of pony (bege)leidt doe je dit met een halster en een halstertouw, je loopt links naast het dier, wikkel het halstertouw nooit om je hand. Buiten het manege-terrein dienen frisse paarden aan een hoofdstel gestapt te worden.

Op stal wordt niet gerend en geschreeuwd. Roken is nergens op het terrein toegestaan.

Er wordt gereden in correcte rijkleding, d.w.z. rijbroek, rijlaarzen en veiligheidscap volgens de nieuwste norm.

Uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de les mogen de paarden en pony's gezadeld worden. Vraag aan de staldienst of er iets bijzonders is met het te zadelen paard of pony.

In verband met aansprakelijkheid is voor alle manege-ruiters een ruiterpaspoort, uitgegeven door de F.N.R.S. verplicht.

Tijdens het rijden dienen mobiele telefoons uitgeschakeld te zijn.