Cursussen

Cursussen

Dagkamp

In alle schoolvakanties behalve de zomervakantie, want dan hebben we ruiterweken worden er dagkampen gegeven voor de jeugd. Dit is veelal voor de beginnende ruitertjes. Hier wordt geleerd hoe je een paard of pony moet poetsen. Ook komen er andere zaken aan de orde: bijvoorbeeld wat eet een paard en hoe zadel je correct op. Je komt om 9.00 uur en gaat om 17.00 uur weer naar huis. Tijdens de vakanties kun je één of meerdere dagen op dagkamp komen. Er wordt ook gereden tijdens deze dagkampen. Echter in de zomervakantie is het alleen mogelijk voor de hele week in te schrijven  Doordat de kinderen al die tijd "tussen" de paarden/pony's zitten worden ze wat vrijer in omgang wat ze ook weer ten goede komt met het rijden.

Ruiterbewijs 

Een maal per jaar wordt op onze manege het examen voor het ruiterbewijs af genomen. Met het ruiterbewijs kun je als je op andere maneges komt aantonen dat je ervaren bent in het buitenrijden. Er is ook een aantal natuurgebieden waar je alleen mag rijden als je in het bezit bent van het ruiterbewijs. Om tot de cursus toegelaten te worden heb je al wel een goed niveau van rijden, heb je regelmatig in de springlessen gereden en ook de nodige buitenritten op onze manege. De cursus bestaat uit 1 lesdag op zaterdagmiddag, de volgende zondag wordt het examen afgenomen. Op de cursusmiddag wordt er doorgenomen wat er op het examen wordt gevraagd. Er wordt in de buitenbaan gereden, met en zonder beugels, er wordt langs vreemde objecten gereden, er wordt gesprongen en ook gaan we naar buiten, de openbare weg op om ook correct in het verkeer te kunnen rijden. Tijdens de theorie nemen we het exterieur en het harnachement door en wordt er gecheckt of er voldoende kennis is opgedaan uit het theorieboek.
De minimum leeftijd is 12 jaar.
Ook voor ruiters van buitenaf bestaat de mogelijk (mits er genoeg ruimte is in de cursus) om mee te doen. Zij rijden wel altijd eerst een proefles om hun niveau te bepalen.

Springles

Clinic

Dit zijn openbare lessen soms m.m.v. een gastinstructeur. De ene keer is het dressuur en de andere keer springen. Deelnemers worden hiervoor uitgenodigd, kijken gaat op inschrijving.  Soms hebben we ook een clinic " van eigen bodem" waarin verschillende onderdelen aan bod komen bijvoorbeeld het rijden van wedstrijden, afstammingen van paarden, het opleiden van paarden. De basis in beeld brengen.