Accomodatie

Accomodatie en ligging van onze manege

De manege ligt op een steenworp van NS station Santpoort Noord.

Manege Kennemergaarde is prachtig gelegen tussen de weilanden, die aansluiten op de duinen van het landgoed Duin en Kruidberg en het Nationaal Park Zuid Kennemerland, hierdoor krijg je direct een heerlijk vakantiegevoel, waarvan  je vanaf de rug van een paard, heerlijk kan genieten. Binnen een paar minuten kan je in het duin rijden, er zijn diverse prachtige tochten mogelijk. Ook het strand behoort tot de mogelijkheden.

Iedere zondag is er een buitenrit naar de duinen, en een paar keer per jaar  gaan we naar het strand, wat voor zowel ruiter als paard genieten is.

Het weiland, vlak bij de manege gelegen, geeft ons de mogelijkheid  onze paarden in de zomermaanden weidegang te geven. De paarden kunnen dus makkelijk voor een ochtend of middag naar het land gebracht worden.Voor de pensionpaarden wordt hiervoor een kleine vergoeding gevraagd.

De manege beschikt over een mooie klassieke binnenrijbaan met houten boogspanten. De afmetingen zijn 20 bij 40 meter. Met deze afmetingen worden er BLM dressuurwedstrijden gehouden. Vanuit de gezellige foyer, welke geopend is maandag van 14.00  tot 24.00 uur,dinsdag van 10.00 tot 12.30 en van 15.30 tot 24.00 uur, woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 24.00 uur,  zaterdag en zondag van 8.30 tot 18.00 uur. Hiervandaan  heeft u een prachtig zicht over zowel de binnenrijbaan als de buitenrijbaan.

Bij mooi weer is het op ons terras heerlijk toeven, waarbij u een prachtig uitzicht heeft op de buitenrijbaan en weilanden. De buitenrijbaan heeft een afmeting van 20 bij 60 meter en is voorzien van een eb en vloed bodem, ligt tussen de bomen, stallen en weilanden. Heerlijk om er in de zomer rijlessen in te mogen en volgen.

Manege Kennemergaarde beschikt tevens over een longeerbaan, drie paddocks en een stukje land waar zomers gesprongen kan worden, waar de veulens kunnen spelen, en de  pensioengerechtigde oudgedienden hun uitloop hebben.

Op initiatief van Manege Kennemergaarde is er na overleg met de gemeente  een openbare  rijbaan door Kennemergaarde aangelegd.  Van zelfsprekend kunnen onze pensionruiters ook van deze rijbaan gebruik maken.

KONINKLIJKE NEDERLANDSE HYPISCHE SPORTBOND

Manege Kennemergaarde is reeds ruim 60 jaar aangesloten bij de Federatie Nederlandse Ruitersportcentra  ( FNRS), sinds 2016 samengegaan en overgegaan in KNHS.  Wij beschikken over het veiligheidscertificaat  van het keurmerkinstituut, uitgegeven door de Stichting Veilige Paardensport. Dat betekent dat Manege  Kennemergaarde aan een reeks eisen moet voldoen voor wat betreft de veiligheid, accommodatie,opleiding, enz.

Ruiterpaspoort

Iedere ruiter die bij ons in de groepslessen rijdt dient in het bezit te zijn van een ruiterpaspoort. Dit ruiterpaspoort wordt uitgegeven door de KNHS waar wij als manege bij zijn aangesloten.

Stalmedewerkers

Er is bij ons op stal altijd een “staldienst” aanwezig. De staldienst  helpt  u  in het begin om  wegwijs te worden  op stal, bij opzadelen., poetsen , enz. Dit zal u stimuleren zelf  te zadelen te poetsen en dergelijke. Het zal u deugd doen te ontdekken dat u dit na een aantal keren zelf kan.